Nieuwsbrief februari 2017

Beste Tecemolenaars,

Het is weeral eind februari! Nadat we struikelden over de uit de grond gevrozen stenen en maar niet opdroogden van de nattigheid, waaiden we bijna weg. Voorzichtig op weg naar de sportclub dus!

1. Voorbije activiteiten

 • Nieuwjaarsreceptie D&V (21 januari): Naar goede gewoonte was het weer erg gezellig in ons lokaal. We klinken op het nieuwe jaar!

 • Kampioenenviering (1 februari): Geslaagde viering met bijzonder veel hapjes achteraf – wat moet een mens meer hebben!

 • Winterweekend: Dat was weeral de moeite, volgens zij die erbij waren! Hartelijk dank aan Linda voor de organisatie en Carry, Gerda en Erika voor het koken!

 • Federaal Tornooi Tecemo (19 februari): 227 deelnemers, waarvan 23 Tecemo-leden. Fijne bedoening, goeie sfeer en puike sportieve prestaties! Een extra Bpluim van dank voor de zeven tafelzetters van zaterdagavond en de zes paar helpende handen die na afloop van het tornooi mee opruimden. Volgend jaar spelen we ons tornooi op 18 maart 2018, zet al maar in je agenda!

2. Komende activiteiten

 • Familietornooi (zaterdag 4 maart): Heb je altijd al eens een recreatief dubbeltornooi willen spelen samen met je vader, moeder, zoon, dochter, neef, grootmoeder, schoonmoeder of een aangetrouwde nicht? Hou de namiddag van 4 maart vrij en schrijf je in voor ons jaarlijks familietornooi! Dit doe je door een mailtje te sturen naar ttctecemo@gmail.com met de vermelding van beide spelers en jullie relatie. Of je vult gewoon de namen in op het blad in de club.

 • Spaghetti-namiddag (zaterdag 18 maart): Naar aloude traditie wordt na de laatste speeldag van de jeugdcompetitie een gezellige spaghettinamiddag aangeboden aan jeugdspelers en ouders. Dit jaar breiden we deze uit naar alle leden die zin hebben in een bord spaghetti. Meer info volgt in een apart mailtje, smullen maar!

 • Dubbelkampioenschap met voorgift (vrijdag 7 april): Om 20 uur starten we aan het clubkampioenschap voor dubbels met voorgift. Maximale ploegwaarde is 20 (A + NG). Zoek je ideale dubbelpartner maar al en schrijf in met een mailtje naar ttctecemo@gmail.com!

 • Veteranentornooi (zaterdag 15 april): Tecemo’s eigen veteranentornooi gaat dit jaar weer een hele dag door in ons lokaal. Start om 10 uur, voor alle spelers vanaf 30 jaar. Inschrijven per mail naar ttctecemo@gmail.com met vermelding van je klassement en leeftijd. Snel inschrijven is de boodschap!

 • Buitenspeeldag (woensdag 19 april): Onder het thema “Ridders en Prinsessen” gaat Mortsel weer buiten spelen – ook Tecemo zal een steekspel tafeltennis-initiatie voorzien.

3. Lentecompetitie

Het competitieseizoen is bijna ten einde, en daarom stelt Sporta met trots een nieuwe competitie voor die opstart na de paasvakanties en die loopt tot einde juni: de LENTECOMPETITIE.

De regels in het kort:

 • Een ploeg bestaat uit twee spelers van dezelfde club

 • De competitie word in klassementsreeksen (NG-F-E-D-C-B-A) gespeeld

 • Indien de spelers van een ploeg een verschillend klassementsletter hebben (maximum 1 letter verschil) dan wordt in de hoogste reeks gespeeld

 • Er wordt gespeeld zonder voorgift naar drie gewonnen sets van 11 punten

 • Eerst in poules, daarna met rechtstreekse uitschakeling

 • Volgens een vaste speelkalender. De thuisspeeldag voor Tecemo is op maandag (afhankelijk van de beschikbaarheid en het aantal deelnemende ploegen)

 • ‘t Is gratis 🙂

Heb je iemand gevonden en wens je je hiervoor in te schrijven? Je kan je deelname doorsturen tot en met zaterdag 25/03/2017 naar ttctecemo@gmail.com.

4. Federaal tornooi Tecemo

Op zondag 19 februari was het ons eigen federaal tornooi in Schelle. Bij deze willen we enkele sportieve prestaties in de verf plaatsen.

Heel vroeg begon de Lagere Open. Twee jeugdspelers, Maxim De Meyer en Arthur De Buck, moesten pas in de kwartfinale de duimen leggen voor een sterkere tegenstander. In de ochtendreeksen waren er ook enkele opmerkelijke prestaties. In de reeks jeugd ‘Under 17’ kon Layo Vanderbauwhede het schoppen tot in de halve finale, waar hij tegen mede-clubgenoot Arthur Deckers verloor. Arthur zelf moest in de finale zijn meerdere erkennen.

In de F-reeks tafeltenniste één van onze ‘oudere rotten in het vak’ zich tot in de kwartfinale, proficiat Dirk Maes!

In de E-reeks bewees Elise Van den Hoof zich nogmaals door de kwartfinale te halen. Maar ook die ‘andere oude rot in het vak’ Paco liet zich in deze reeks niet doen, en schopte het tot in de halve finale.

In de C-reeks kon een ander jonger talent, Martin Herssens, zich plaatsen tot in de halve finale, proficiat!

En in de AB-reeks kon Wim Van Beek zich plaatsen voor de halve finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen.

In de Hogere Open kon Wim Van Beek ook oprukken tot in de halve finale. Koen Schevenels moest in de finale zijn meerdere erkennen.

Enkele zeer goede prestaties op sportief vlak! Bij deze toch proficiat aan alle deelnemers, hopelijk zien we jullie allen volgend jaar terug op ons tornooi!

5. Website even moeilijker bereikbaar

Erg onhandig: onze website was even offline maar is nu weer bereikbaar. We kunnen echter eventjes geen aanpassingen doen, waardoor we voor de activiteitenkalender naar Facebook uitwijken. Je vindt de volledige kalender dus terug op onze Facebook-pagina.

Vandaar ook het iets andere uitzicht van deze nieuwsbrief, we hopen dit tegen volgende maand weer up and running te hebben. Heb je toevallig zelf een bedrijfje in webhosting of iets dergelijks, geef ons dan ook graag een seintje!

6. Bartip

Is de toog veel te hoog, dan sta je best even droog!
Staat er teveel volk, bestel dan met een doventolk!
Ben je mijn domme rijmpjes beu, ….spijtig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.