Nieuwsbrief januari 2017

Gelukkig nieuwjaar!

Onze beste wensen en een uiterst productief jaar gewenst – zowel sportief als daarbuiten! Om het jaar goed in te zetten een nieuwsbrief met allerlei activiteiten, het tussentijdse competitieoverzicht en de groepsaankoop!

1. Voorbije activiteiten

 • Memoquiz (17/12): Liefst 35 ploegen streden om eeuwige quizroem op onze jaarlijkse Memoquiz… Uiteindelijk eindigden de ploegen “’t Kofschaap” en “Quibo” samen op een gedeelde eerste plaats. Wat een prestatie!
 • Gluappelbollenweinavond (21/12): Dat het gesmaakt heeft en gezellig was! Goeie starter van de feestdagen medunkt 🙂

2. Komende activiteiten

 • Nieuwjaarsreceptie D&V (zaterdag 21 januari): Kom het nieuwe jaar mee vieren met onze overkoepelende multisportvereniging Deugd en Volharding. Gewoon in ons lokaal om 20 uur!
 • Federaal tornooi Tecemo (zondag 19 februari): Ons jaarlijkse Federaal tornooi in Schelle valt dit keer buiten de examenperiode en op het moment dat de competitie naar zijn climax toeloopt. Zijn er ook nog redenen om niet deel te nemen? Allen daarheen!
  Je kan inschrijven op ttonline of door een mailtje terug te sturen naar ttctecemo@gmail.com.
 • Familietornooi (zaterdag 4 maart): Normaal werd dit georganiseerd op 1 november, maar werd verplaatst naar 4 maart. Wij hopen ook jou en je neef/nicht/tante/dochter/zoon/overgrootvader te verwelkomen.

3. Tussentijds competitieoverzicht

Intussen is de terugronde al ingezet, maar we blikken even terug op het punt halverwege het seizoen: half december dus.

Sporta volwassenen

 1. Tecemo A: 7/11 in Ere met 7 punten. Koen, Wim en Elias staan in de lage middenmoot – dat kan in de tweede seizoenshelft nog beter!
 2. Tecemo B: 11/11 in Ere met 4 punten. Sven, Michael en Sandro knokken voor wat ze waard zijn, maar spelen vaak tegen (veel) hogere klassementen. Hopelijk kunnen ze hun plekje nog veilig stellen!
 3. Tecemo C: 4/11 in afdeling 1 met 12 punten. Evi, Simon, Kenneth en Koen draaien goed mee maar spelen maximum voor de tweede plaats. Daarna ligt alles dicht bij mekaar.
 4. Tecemo D: 5/11 in afdeling 2 met 12 punten – maar dan een gedeelde derde plaats met drie ploegen. Martin, Bart, Pierre en Nick draaien ook goed mee!
 5. Tecemo E: 4/11 in afdeling 3B met 13 punten. Jörg, Frank en Raf hebben aansluiting met de top en mogen naar boven kijken!
 6. Tecemo F: 3/11 in afdeling 4B met 11 punten. Geert, Howard, Wim en Rudy staan in de top 3 in een afdeling waar alles dicht bij mekaar staat. Spannend!
 7. Tecemo G: 5/11 in afdeling 5B met 12 punten. Jonas, Jasper, Michiel en Ben draaien goed mee, na toch een mooie stijging ten opzichte van vorig seizoen. Goed bezig!
 8. Tecemo H: 6/11 in afdeling 7A met 10 punten. Ivo, Wim, Matthias en Raf doen ook hier goed mee: maar liefst 4 ploegen staan samen op de tweede plaats met 13 punten.
 9. Tecemo I: 5/12 in afdeling 7B met 14 punten. Steven, Gilbert, Paco en Linda doen het ook goed en staan op een gedeelde vierde plaats. Twee ploegen boven hen delen de tweede plaats. Op een zakdoek!
 10. Tecemo J: 3/12 in afdeling 9A met 14 punten. Jonas, Zé, Walter en Manuel staan ook al op een gedeelde tweede plaats. Ook hier staat alles eigenlijk dicht bij mekaar: slechts 5 punten scheiden plaatsen 2 en 10!
 11. Tecemo K: 11/11 in afdeling 9B met 5 punten. Dirk, Marjan en Danny doen hun uiterste best maar hangen toch onderaan. Geen wonder in een afdeling met heel wat hogere klassementen.
 12. Tecemo L: 6/11 in afdeling 10B met 8 punten. Peter, Chris, Rita en Danny staan mooi middenin, ook weer in een afdeling waar het redelijk dicht bij mekaar staat.

Sporta jeugd

 1. Tecemo A: 5/6 in afdeling 1B met 47 punten. Maxim, Arthur, Lennert en Jente eindigden op de voorlaatste plaats. Op basis van de klassementen mocht dat een beetje hoger!
 2. Tecemo B: 4/5 in afdeling 2C met 32 punten. Rob, Guido en Jens deden het prima in hun afdeling. Gezien de klassementen van de andere ploegen een logische plek!
 3. Tecemo C: 5/6 in afdeling 2B met 27 punten. Layo, Pieter en Maarten kwamen als drie NG’s terecht in een afdeling met F, E6 tot zelfs E2. Knap gedaan!
 4. Tecemo D: 4/5 in afdeling 3C met 36 punten. Korneel, Michiel en Vincent knokten goed mee en eindigden met drie straten voorsprong op de laatste.
 5. Tecemo E: 2/6 in afdeling 4B met 60 punten. Khalil, Matthijs, César en Bjarne trokken knap hun streng in deze afdeling en werden verdienstelijk tweede!
 6. Tecemo F: 2/5 in afdeling 4A met 49 punten. Arthur, Wannes, Jelle en Julien deden het ook prima en werden knap tweede in hun afdeling!

Sporta jeugd duocup

 1. Tecemo A: 1/7 in poule 3 met 18 punten. Guido en Layo werden zo maar even eerste in hun poule van de duocup. Knap gedaan!
 2. Tecemo B: 1/7 in poule 4  met 18 punten. Ook Michiel en Vincent eindigden met het maximum van de punten in hun poule. Sterk bezig!

VTTL

 1. Tecemo A: 3/12 in afdeling 1 met 28 punten. Wim, Elias, Dominique, Steven, Koen S en Evi hebben ambitie om naar landelijke te gaan, en terecht! Ze staan op drie punten van de leider en op één punt van de tweede plek – daar kan nog heel wat gebeuren!
 2. Tecemo B: 2/12 in afdeling 2B met 28 punten.Kenneth, Simon, Koen C, Michael en Stefan staan op een zeer mooie tweede plaats achter een ongenaakbaar Merksplas (maar met een B4 kunnen we het ook). Zij mogen zich ook al opmaken voor een stijging!
 3. Tecemo C: 1/12 in afdeling 3A met 30 punten. Steven, Staf, Modest, Jörg, Frank en Jan staan zelfs gewoonweg eerst! Ook zij mogen al uitkijken naar een afdeling hoger.
 4. Tecemo D: 5/11 in afdeling 4B met 21 punten. Koen V, Jarne, Olivier, Elise, Steven en Philip draaien prima mee in de vierde afdeling.

4. Groepsaankoop

We houden weer een groepsaankoop, ditmaal bij PingPongMania. Met onze dank aan Dominique, die inmiddels ook gewoon bij ons VTTL speelt. 🙂

Zoek op PingPongMania je nieuwe materiaal uit en stuur een mailtje naar Maarten om je bestelling door te geven. Graag bestellen ten laatste op 2 januari!

5. Gouden Sport-I label

Het begint een gewoonte te worden: we behaalden weer het gouden Sport-I label, het label dat Sporta toekent aan de meest waardevolle jeugdwerkingen. Hulde aan onze jeugdwerking dus!

6. Competitieballetjes

Gelieve de competitieballetjes niet op tafel te laten slingeren na de wedstrijden. Deze zijn ontzettend duur en gaan bovendien behoorlijk snel stuk – we zijn er dus graag zuinig op!

7. Bartip

Je hoeft niet altijd een dweil te nemen
En de ramen te zemen
Ruim tussentijds de tafels even af
Da’s aan het eind minder werk, straf!
Ruim gewoon de rommel op
Zo geraakt de routine niet in het slop
En kan de volgende barman makkelijk aan de slag
Zonder traan, maar met een lach!

2 reacties op “Nieuwsbrief januari 2017

 1. Ik hoor van de tegenstrevers dat er eens iemand een waterpas zou moeten nemen en de tafels zou moeten calibreren…
  Persoon heeft gelijk maar ik heb geen waterpas.

  1. Ik had er nog niets over gehoord, maar goeie opmerking. Ik heb wel een waterpas, ik neem deze de volgende keer mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.