Nieuwsbrief februari – 2015-16 #5

’t Is erg: wil ik voor één keer eens niets over het weer zeggen, ben ik gisteren toch bijna van m’n fiets gewaaid zeker?

De maand januari zit erop, en op sportief vlak staan we er nog goed voor: het is buiten fris genoeg om gezellig binnen te komen sporten, en het seizoen is nog niet helemaal op z’n laatste benen aan het lopen. The best is yet to come?

1. Voorbije activiteiten

  • Nieuwjaarsreceptie D&V (16/01): Tecemo was naar goede gewoonte de sportclub met de meeste aanwezigen, we speelden dan ook een thuismatch. Gezellige boel!
  • Reanimatie-opleiding (25/01): Goed gegeven met veel praktische oefening, de 16 deelnemers waren in ieder geval enthousiast! Een tweede sessie organiseren is wellicht niet meer voor dit jaar, volgend jaar kunnen we wel een nieuwe ronde organiseren.
  • Winterweekend (29/01 e.v.): 38 deelnemers namen deel aan het winterweekend, dat ondanks het mindere weer zeer gezellig was. De nachtelijke dropping kon wel op beter weer rekenen, dat viel mee! Volgend jaar wordt uitgeweken naar een andere locatie, geef als je interesse hebt om mee te gaan tijdig een seintje!

2. Komende activiteiten

  • Spaghetti-etentje jeugd (zaterdag 19/03): Naar goede traditie sluiten we de jeugdcompetitie af met een spaghetti-etentje voor spelers, ouders, broers en zussen. Dit jaar is het etentje op de voorlaatste speeldag van de competitie in plaats van op de laatste; dan spelen alle ploegen immers buitenshuis.

3. Verkeersveiligheid

Als sportclub in het centrum van een stad als Mortsel, met alle gekende verkeersknopen vandien, is het belangrijk om af en toe ook stil te staan bij de verkeersveiligheid. Milieu- en verkeersbewust sporten is immers ook daar onderweg naar de sportclub rekening mee houden.

Kies voor het openbaar vervoer, de fiets (en gebruik de fietsenstalling op het gemeenteplein) of kom te voet!

Vanuit Sporta zijn er drie verkeersveilige uitdagingen die we graag mee aangaan:

  1. 100% klikvast: iedereen draagt een gordel of helm
  2. 3x zichtbaar: val drie keer harder op in het verkeer, want sporters mogen gezien worden!
  3. Autogebruik halveren: stap, trap, tram, bus of carpool naar je sportbestemmingen.

4. Gouden Sport-i label

Naar goede gewoonte hebben we ook dit jaar weer het Gouden Sport-i label van Sporta behaald. Onze jeugdwerking wordt reeds jaren bekroond door Sporta met het Gouden Sport-I-label voor onze waardevolle jeugdwerking.

Sport-iLabel2014

Een pluim voor onze jeugdwerking, jeugdtrainers en jeugdcoördinator dus!

5. King Pong

KING PONG maakt tafeltennis haalbaar voor jonge kinderen en personen met een handicap dankzij aangepaste en opbouwende oefenvormen. Laagdrempelig materiaal maakt het bovendien overal en voor iedereen toepasbaar, je hoeft er zelfs geen echte tafeltennistafels voor in huis te hebben! We nemen de complexiteit van de sport weg en vervangen die door speelse en leerrijke methodes om het gevoel met het kleine balletje te stimuleren en te verbeteren. Ervaar het in praktijk en blik daarna terug op een waaier aan vaardigheden en spelletjes in de web-applicatie. Er is ook een geautomatiseerde wedstrijdvorm ingebouwd, waarmee je een vrijblijvende interne competitie kunt organiseren.

Lesgever: Annelies Peere, Vlaamse Tafeltennisliga vzw
Kostprijs: 15 euro
Datum: maandag 21 maart 2016 van 19.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Tecemo Center, Gaanderij Ter Linden, Mechelsesteenweg 7, 2640 Mortsel
Duur: 3 uur

Schrijf je hier in!

6. Bartip

Na het drinken, wees een schat:
Duw die blikjes even mee plat!

Aan het einde van je toogdienst
Word je nog even een reinigingsdienst:
1. Maak de croque-machine rein!
(en bespaar je van ons chagrijn)
2. Veeg de tafels en toog nog eens af
(enthousiast, in lichte draf)
3. Veeg eens onder het afdruiprek
(al gedaan? Check, op naar je vertrek!)

Check de kalender: is het maandag?
Tijd voor een lach! Zwaai de vlag!
Neem de vuilzak mee naar buiten
Vooraleer ze de deur afsluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.