Nieuwsbrief januari – 2015-16 #4

Beste Tecemo-leden,

Graag starten we met jullie allemaal een uitstekend 2016 te wensen!

Tegelijk willen we nog even stilstaan bij het heengaan van Simone Bal, die op 1 januari overleed. Walter, je bent in onze gedachten.

1. Voorbije activiteiten

 • Clubkampioenschap (11/11): Koen Schevenels kon zich wederom tot clubkampioen kronen! Hij haalde het in de finale van Elias, zij lieten 30 andere medespelers achter zich.
 • Federaal tornooi Tecemo (29/11): 12 moedige Tecemo-spelers namen deel aan het tornooi, met mooie persoonlijke resultaten. Maar 12 Tecemoërs is erg weinig, dus volgend jaar iedereen graag paraat om het beste van zichzelf én de club te tonen!
 • Vriendjesdag (16/12): 20 vriendjes en vriendinnetjes kwamen meespelen, altijd welkom!
 • Memoquiz (19/12): Naar goede gewoonte was de quiz een groot succes; de nieuwe samensteller Jan Loisen viel ook meteen in de prijzen. Van de 31 ploegen won de ploeg van Bart Jorens genaamd “Instant Cacao”!
 • Gluweinappelstrudelbollending (23/12): Gezellige boel!
 • Veteranentornooi (26/12): Er waren 27 enthousiaste deelnemers aan het tornooi! Met dank aan Raf voor de organisatie, Jan en Kristien voor het middagbuffet en Jörg voor het winnen! Hij versloeg Frank in de finale. Foto’s kan je bekijken op onze website!
 • Kersttornooi (27/12): Wegens een tekort aan inschrijvingen werd het kersttornooi voor jeugdspelers afgelast.

2. Komende activiteiten

 • Nieuwjaarsreceptie (16 januari): Allen welkom op de nieuwjaarsreceptie van Deugd en Volharding, in ons eigenste Tecemo-lokaal! Aanschuiven voor hapjes en drankjes vanaf 20 uur.
 • Reanimatie-cursus (25 januari): We zijn erg opgetogen dat er zoveel enthousiasme is voor deze levensreddende cursus: alle plaatsen zijn ingenomen! We proberen intussen een tweede sessie te organiseren, schrijf je vooral nog in bij interesse.
 • Winterweekend (29 januari): Naar verluidt worden er geheime activiteiten georganiseerd, zij die meegaan bereiden zich er best op voor!

3. Kampioenen!

In de voorronde van de jeugdcompetitie is Rob Van Woensel eerste geëindigd in zijn afdeling. Proficiat Rob!

Op 18 februari viert Mortsel de kampioenen van het voorgaande sportjaar: Jörg Pfautsch, Olivier Cuypers, Sandro Quaglia, Ivo Van Boeckel, Wim Andries en Raf Oste worden daar in de bloemetjes gezet. Proficiat kampioenen!

4. Heirkracht of overmacht?

Uittreksel uit de mededelingen van Sporta:

Ploegen die menen dat het onmogelijk of te gevaarlijk is om een wedstrijd op de voorziene dag te laten plaatsvinden, kunnen vragen aan de interclubcommissie om een wedstrijd te laten uitstellen wegens “heirkracht”. Heirkracht of overmacht zijn van buitenaf veroorzaakte, niet te voorkomen gebeurtenissen.

Heirkracht inroepen doe je volgens deze procedure:

 • De ploeg die beslist niet te spelen verwittigt de tegenstrevers, zodat zij de verplaatsing niet hoeven te maken – De ploeg die beslist niet te spelen, stelt de Interclubcommissie onmiddellijk per e-mail (tt.interclub.antwerpen@sporta.be) op de hoogte met de vermelding van de wedstrijdgegevens, de redenen van het niet spelen, wie van de tegenpartij verwittigd werd en wanneer dat gebeurde.
 • De tegenpartij stelt de Interclubcommissie onmiddellijk per e-mail (tt.interclub.antwerpen@sporta.be) op de hoogte met de vermelding van de wedstrijdgegevens, door wie men verwittigd werd en wanneer dat gebeurde.

Voor de seniorencompetitie kan je enkel de dag van de wedstrijd zelf heirkracht inroepen. Voor de jeugdcompetitie kan dat vanaf de voorafgaande vrijdag 18u00. Bovenstaande procedures zijn van toepassing op alle interclubwedstrijden senioren en jeugd, alsook op alle wedstrijden Beker van Antwerpen.

Let op: het is niet omdat je heirkracht inroept, dat die automatisch zal toegekend worden. Enkel wanneer je bovenstaande procedure strikt naleeft, zal de Interclubcommissie oordelen of zij het uitstel door heirkracht kan aanvaarden. Indien de interclubleiding de heirkracht aanvaardt, moet de interclubwedstrijd in onderling overleg betwist worden vóór het einde van de competitie. Voor wedstrijden in het kader van Beker van Antwerpen zal de interclubcommissie een einddatum vaststellen. Er moet altijd een blad “verplaatste wedstrijd” opgemaakt worden. Alle uitgestelde wedstrijden die gespeeld worden na de heenronde worden aanzien als terugrondewedstrijden met betrekking tot ploegwaarde en opstelling.

5. Bartip

Liefste barman/-vrouw,

Bedien de spelers met een lach,
Zo raken ze niet van slag!
Werd er lekker gegeten na de match?
Denk eraan: de afwas is geen quatsch!

Bedien jezelf met een gratis croque
Die je liefst niet al te snel opschrokt.
Zet na afloop de croquemachine en vaatwasser uit,
Pomp deze leeg en ga naar huis met je buit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.