Verslag jeugdclubkampioenschap 2015

Verslag jeugdclubkampioenschap 2015

Het jaarlijkse jeugdclubkampioenschap zit er alweer op, en wat was het spannend!
Martin (de winnaar van de vorige jaren), Olivier (zijn grootste concurrent) en Seppe mochten voor de laatste keer meedoen en waren vastberaden dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, maar ook de andere competitiespelers waren extra gemotiveerd om het zo goed mogelijk te doen.
Ook de 4 recreanten deden extra hun best om zich een jaartje ‘beste recreant van Tecemo’ te mogen noemen.

Beginnen deden we zoals steeds met een opwarmingsronde waarin recreanten en competitiespelers tegen elkaar speelden met voorgift. Dit deden ze in 2 poules van 7 spelers.
De recreanten konden goed meespelen en maakten duidelijk dat de opvolging verzekerd is als de huidige competitiespelers te oud zijn. Ook de niet-geklasseerde spelers Layo, Jente, Vincent en Guido lieten zich opmerken: Guido won van Olivier (D2) en Jente won zowel van Seppe (E4) als van Martin (C2) en werd zo zelfs 2e in haar poule! Ze moest enkel Maxim (E0) laten voorgaan, die in de opwarmingsronde geen enkele match verloor. In de andere poule werd Arthur (E4) verrassend eerste, op de voet gevolgd door Jarne (D2).

Na de opwarmingsronde werd het tijd voor het echte werk. De recreanten speelden met 4 in 1 poule. Mathias won daar overtuigend al zijn wedstrijden en nam zo de gouden medaille mee naar huis. Het zilver ging naar Floris en het brons naar Bjarne.

De einduitslag bij de recreanten zag er dus als volgt uit:

1. Mathias Verstraeten
2. Floris Cocquyt
3. Bjarne Plettinx
4. Robin Butzen

IMG_20151025_181420 (2)

De 10 competitiespelers werden onderverdeeld in 2 poules van 5.
Martin (C2) en Olivier (D0) wonnen hun poules, en ook Jarne, Arthur, Layo, Maxim, Jente en Seppe mochten mee naar de kwartfinales. Martin (C2) won daar van Seppe (E4), Jarne (D2) van Jente (NG), Arthur (E4) van Maxim (E0), en Olivier (D0) van Layo (NG).
In de halve finales werd Jarne vervolgens verslagen door Olivier, en Arthur door Martin. Martin speelde dus de finale tegen Olivier, en de ‘kleine finale’ werd gespeeld door Jarne en Arthur. Maar als Jarne (D2) dacht dat hij het gemakkelijk zou krijgen tegen Arthur (E4), dan had hij fout gedacht! Arthur won de eerste set, en ook de volgende sets zat Jarne met de schrik dat hij voor het 3e jaar op rij als 4e zou eindigen. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Jarne. In de finale tussen Martin (C2) en Olivier (D0) was het nog spannender. Ze speelden allebei een ijzersterke match, en eventjes zag het ernaar uit dat Olivier zou winnen, maar Martin dwong nog een belle af en won die. Hij mag zich dus ook nog het komende jaar ‘jeugdclubkampioen’ noemen.
De einduitslag zag er als volgt uit:

1. Martin Herssens (C2)
2. Olivier Cuypers (D0)
3. Jarne Montesinos (D2)
4. Arthur De Buck (E4)
5. Seppe Jans (E4)
Layo Verbauwhede (NG)
Jente Van den Hooff (NG)
Maxim De Meyer (E0)
9. Guido De Paepe (NG)
10. Vincent Juré (NG)

IMG_20151025_193840 (2)

Het was een leuk en spannend jeugdclubkampioenschap, en er moeten nog enkele mensen bedankt worden die hiertoe hebben bijgedragen. Eerst en vooral de spelers zelf natuurlijk, die de hele dag enorm hun best hebben gedaan. Verder ook het hele Jeugdcomité, en voornamelijk Laure, die geholpen hebben waar ze konden, en Staf, die de hele dag met de glimlach iedereen heeft bediend aan de toog. En natuurlijk alle mensen die vrijwillig wedstrijden hebben geteld, waardoor de poules iets sneller vooruit konden gaan en waardoor we genoeg scheidsrechters hadden voor de kwartfinales: Simon, Herman, Kristien, Pascale, Pierre en Philip.

Bedankt allemaal!
Hopelijk wordt het volgend jaar even spannend!

Elise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.