Nieuwsbrief september – 2014-15 #1

De kop is eraf, de start genomen, en er is niemand in de startblokken blijven zitten. Denk ik toch. In ieder geval zijn we weer gestart met ons nieuwe sportjaar. En dus ook met de nieuwsbrief, nieuwe stijl!

1. Voorbije activiteiten

 • Volwassenentraining zomervakantie: Liefst 24 deelnemers stoomden zich klaar voor de competitiestart, in twee groepen.
 • Oefenwedstrijd Vilvoorde: Hier kwamen (als ik het goed uittel) 17 Tecemo-spelers op af, die samen 19 Vilvoorde-spelers te lijf gingen. Mits één overloper werd het nog een eerlijke strijd!
 • Infoavond ploegkapiteins: We gaan er vanuit dat iedereen alle informatie heeft die ze nodig hebben, zoniet spreek je maar één van de bestuursleden aan!

2. Komende activiteiten

 • Jaarmarkt Mortsel (zaterdag 20 september): Op zaterdag houden we een kraampje open op de jaarmarkt. Het jeugdcomité zal truffels en snoep verkopen (zie nummer 3), en verder promoten we onze club bij de Mortselnaar.
 • Jaarmarkt Mortsel (zondag 21 september): Op zondag is er een demonstratie op het stadsplein, er staat een tafel ter onzer beschikking. Mooi meegenomen dat het een tafeltennis-tafel is. Tot dan?
 • Uitstap Gent (zondag 5 oktober): Werd helaas even uitgesteld. Onze excuses, misschien maken we er wel een kerstmarktbezoek van (de tijd vliegt!).
 • Veteranentornooi Merksplas (zaterdag 25 oktober): Het zustertornooi van ons veteranentornooi, al is het dan voor spelers vanaf 30 jaar. Meer info werd rondgemaild en staat op de website. Inschrijven op het magneetbord of via Philip Montesinos.
 • Familietornooi (zaterdag 1 november): Naar jaarlijkse traditie spelen we op 1/11 ons familietornooi. Neem je petekind, dochter, achterneef of grootmoeder mee en ga de strijd aan!
 • Clubkampioenschap (dinsdag 11 november): Dit kan natuurlijk niet ontbreken, het gewone reguliere onovertroffen clubkampioenschap!
 • Federaal tornooi van Tecemo (zondag 23 november): Zet het alvast in je agenda, en schuif door naar puntje 4!

3. Truffel- en snoepslag

Tradities zijn er om in ere te houden, dus ook dit jaar worden de dozen truffels en snoepzakken weer aan de man gebracht. Onze jeugdleden starten nu met de verkoop, die loopt tot 11 november (de dag van het clubkampioenschap).

Sta je ook al te springen om je aankopen te doen? Spreek een van de jeugdleden aan (tenzij ze je al voor zijn) of roep om truffels en snoep op de clubavond. Onze jeugdwerking dankt jullie!

4. Federale tornooien

Er staat weer een hele stapel federale tornooien klaar om aan deel te nemen. Howard Mc Kenzie heeft het goede voorbeeld al gegeven door deel te nemen aan het tornooi van Niel op 7 september, en er prompt de D-reeks te winnen. Knap gedaan Howard!

Hieronder vinden jullie de lijst van de volgende federale tornooien, met name op zondag 23 november hopen we de nodige Tecemo-leden te kunnen mobiliseren voor ons eigen federale tornooi!

 • zondag 28 september (Omni Vrembo)
 • zondag 12 oktober (Orka)
 • zondag 9 november (Beerse)
 • zondag 23 november (Tecemo)
 • zondag 11 januari (Pipoka)
 • zondag 25 januari (Henricus)
 • zondag 8 februari (Nodo)

5. Berichten van de CV

5.1 Aanpassing barprijzen vanaf 1/09/2014

Door een doorgedreven aankoopbeleid (maximaal genieten van volumekortingen, gebruik maken van reclame-aanbiedingen, artikels daar aankopen waar ze het goedkoopst zijn, …) slagen we erin om onze barprijzen democratisch te houden. Onze prijzen situeren zich sowieso onder de ‘marktprijzen’.

Toch horen we wel eens klachten over te dure prijzen, vooral voor frisdranken. Dit jaar heeft het cv-bestuur een extra inspanning gedaan om aan deze verzuchting tegemoet te komen.
Eénmaal per jaar, op 1 september, worden de barprijzen aangepast. Meestal betekent dit een verhoging van enkele artikels. Dit jaar werden maar liefst 7 (fris)dranken in prijs verlaagd: Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite, Ice Tea, Ice Tea Green en Schweppes Agrum!

Om de balans in evenwicht te houden, werden een aantal (vooral zwaardere) bieren in prijs verhoogd. We hopen dat deze inspanning (vooral door de jeugd) geapprecieerd wordt!

5.2 Barman krijgt gratis croque

Van al onze volwassen competitiespelers wordt verwacht dat zij enkele keren per jaar een bardienst vervullen. Om deze zware inspanning enigszins te verzachten mag de barman de avond van zijn toogdienst gratis drinken, tot een max. verbruik van € 8,00.

Omdat je van hard werken ook wel eens honger krijgt, werd beslist dat vanaf 1 september 2014 de barman ook gratis één croque mag consumeren.

6. Bartip

Sta je achter de toog,
Hou het dan mee in het oog:
Maak de blikjes plat
En gooi ze dan in het vat!

Plakt je verse croque aan de rooster vast
Geen zorg, blijf cool gast,
Draai gewoon om die knop
En kuis die boel even op!

 

Sportieve groeten
Uw sportbestuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.